Установка лічильників тепла в Києві і обл.

Установка лічильників тепла в Києві і обл.

Оплата комунальних послуг, зокрема теплопостачання, у багатьох людей часто пов’язана з почуттям невдоволення. Ситуації бувають різні. Іноді приміщення не опалюється в повній мірі, але оплата досить (і невиправдано!) Висока.

У деяких будинках топлять більше, ніж це потрібно, відповідно, в квартирі душно, а оплата, звичайно ж, зашкалює. Буває і таке, що в одному будинку квартири опалюються нерівномірно: у когось – спека, а у сусідів – холодно, але оплата при цьому ідентична.

Установка квартирних теплолічильників в Києві дозволяє жителям столиці усунути потенційні непорозуміння, які пов’язані з оплатою комунальних послуг. З лічильниками тепла всі зазнає суттєвого спрощення: тепер абонент оплачує послуги на основі показань приладу обліку теплопостачання. Таким чином, абонент отримує можливість організувати комерційний облік теплопостачання і безпосередньо отримувати інформацію про споживання енергетичних ресурсів.

Ціна на установку лічильників тепла (і вартість самого лічильника) повністю окупається за відносно короткий період часу, а нова система оплати приносить комфорт і впевненість користувачам комунальних послуг.

Установка лічильника теплової енергії в квартирі

Теплові лічильники класифікуються за способом використання (квартирні і промислові) і принципу роботи (ультразвукові та механічні).

Квартирний лічильник тепла являє собою невеликий прилад, простий в обслуговуванні, що передбачає установку в будь-якому, навіть важкодоступному, місці. Його діаметр каналів не більше 15-20 мм, діапазон виміру теплоносіїв менше 0,6-2,5 м3 / год. Вимірювання витрат здійснюється електромагнітним, турбінним або вихровим методом.

Вибираючи метрологічні характеристики витратоміра для такого типу лічильників, часто орієнтуються на найбільш високу точність, хоча це далеко не завжди доцільно. Наприклад, для того, щоб виміряти теплову енергію, яка витрачається для обігріву приміщення, потрібно знати не тільки об’ємна витрата теплоносія, а й інші показники: різницю температур на входах і виходах теплотраси, щільність і т. Д. Бажано, щоб у квартирних лічильників тепла було два і більше граничних діапазонів вимірювання. В крайньому випадку допустимо один, дуже широкий.

Промисловий лічильник тепла – прилад з великими діаметрами каналів (25-300 мм). Їх діапазон виміру теплоносіїв менше 0,6-2,5 м3 / год. Вимірювання витрати здійснюється електромагнітним, вихровим або турбінним методом.

Механічний тепловий лічильник (крильчасті, гвинтовий або турбінний) відноситься до найбільш простим і дешевим вимірювальних приладів. Його основні компоненти – Теплообчислювач і механічні роторні (або крильчасті) водолічильники. Для роботи механічного лічильника необхідні також додаткові спеціальні фільтри, які встановлюються перед ним. Однак при високій жорсткості води механічні лічильники неможливо використовувати. Те ж саме стосується і води з дрібними частинками іржі або окалини, а також води з накипом.

Принцип роботи всіх різновидів ультразвукових лічильників полягає в установці на трубі випромінювача і приймача ультразвукового сигналу і передачі цього сигналу через потік рідини. Ультразвуковий лічильник вимірює витрата і обсяг теплоносіїв, їх тиск і температуру, спожите або вироблене тепло, вони також можуть регулювати подачу теплоносія по двох каналах.

Установка теплового лічильника на багатоквартирний будинок

Якщо розрахунок опалення квартири проводиться на основі свідчень загальнобудинкових теплових або газових лічильників, коли в будинку є вбудована котельня, при оплаті до уваги береться фактичне споживання тепла для конкретної квартири. У таких випадках економія тепла, в принципі, не має сенсу, оскільки дані ділять на всі квартири в будинку. Для того щоб контролювати споживання тепла і оплату за нього, необхідна установка теплових лічильників в Києві та Київській обл. При цьому потрібно розуміти, що установка лічильника теплової енергії не означає автоматичну економію при оплаті за теплопостачання. З його допомогою абонент отримує можливість дізнаватися про фактичне споживання тепла і регулювати його в межах розумного. Наприклад, зниження температури в приміщенні на 10 градусів тягне за собою зниження кількості спожитої теплової енергії приблизно на 5-6%. Йдучи на роботу і знижуючи при цьому температуру в квартирі за допомогою терморегулятора, можна заощадити на оплаті.

Установка лічильника тепла в квартирі передбачає:

  • отримання дозволу на його установку від балансоутримувача;
  • отримання технічних умов від балансоутримувача будівлі;
  • розробку проекту вузла обліку споживання енергії та його узгодження з чинними нормативними документами;
  • монтаж вузла обліку;
  • укладення додаткової угоди до договору про теплопостачання щодо оплати за спожиту енергію на основі показань теплового лічильника;
  • здачу виконаного вузла обліку представнику теплопостачальної організації.

Згідно з Цивільним кодексом України власники квартир у багатоквартирному будинку спільно володіють механічним, електричним, сантехнічним та іншим обладнанням за межами або всередині своїх квартир. Власники квартир можуть проводити ремонт у своїй квартирі, якщо це не порушує права власників інших квартир у житловому будинку та санітарно-технічні вимоги та правила експлуатації будинку. Тому для того, щоб переобладнати загальну систему опалення, потрібно отримати згоду всіх власників квартир, а також нежитлових приміщень даного житлового будинку.
Для оплати послуг з централізованого опалення на основі показань теплового лічильника необхідне укладення відповідного договору з теплопостачальною організацією.

    Замовлення зворотного дзвінка

      Замовити послугу

        Задати питання

        [text* your-name placeholder 'Ваше ім'я']

        Ваша заявка прийнята, наш менеджер зв`яжется з вами протягом 15 хвилин

        0
        Кошик